Τοπικά άστατος θα παραμείνει ο καιρός στη χώρα μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας - Που θα παρατηρούνται τα εντονότερα φαινόμενα και που θα βρεθεί ο υδράργυρος

 

Mε τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες ξεκίνησε ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου για μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας, ενώ με παρόμοιο καιρικό σκηνικό φαίνεται -σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- ότι θα κυλήσει το επόμενο διάστημα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Πέμπτη, 05/09/2024:  
Στο Ιόνιο περιμένουμε αραιές νεφώσεις -κατά διαστήματα πυκνότερες- με λίγες τοπικές βροχές και τοπικούς όμβρους κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο τοπικά έως και  6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς να σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 33 και κατά τόπους τους 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νότια τους 34 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη, στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία, χωρίς να παρουσιάζει κάποια σημαντική μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από μεταβλητές διευθύνσεις, έως και 5 Μποφόρ. 


Για την Παρασκευή, 06/09/2024:  
Στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς πρόσκαιρα να είναι έντονα, από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια το μεσημέρι - απόγευμα, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως και 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Παρασκευή, περιμένουμε λίγες νεφώσεις -πρόσκαιρα πυκνότερες στα βόρεια και τα δυτικά- με διαστήματα ηλιοφάνειας, μεγαλύτερα από το απόγευμα. Η θερμοκρασία, σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έως και 4 Μποφόρ. 


Με αραιές νεφώσεις αλλά και τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά φαίνεται πως θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο για τη χώρα μας, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει κατά τόπους τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να πνέουν στο Αιγαίο ενισχυμένοι έως και 6 Μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη