Δέκατη πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών – Στους 41.9 °C η μέγιστη θερμοκρασία σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών

 

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, η οποία είναι η δέκατη πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Οι θερμότερες περιοχές ήταν η Θεσσαλία, η Κεντρική και Ανατολική Στερεά και η Νοτιοανατολική Πελοπόννησος.  Η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας (41.9 °C) και ακολούθησε η Θήβα (Νέα οδός) (41.6 °C) και τα Ψαχνά Ευβοίας (41.2 °C).  Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που επίσης παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 189 από τους 513 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~37%) ενώ η μέση μέγιστη θερμοκρασία ήταν ίση με 35.5 °C, τιμή υψηλότερη αυτής της 20/07 (34.8 °C) και της 21/07 (35.2 °C).


Πηγή: meteo.gr

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη