Καύσωνας: Θερμική κάμερα κατέγραψε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 90 βαθμών σε επιφάνειες της Ομόνοιας (βίντεο)

 

«Κόκκινο» χτύπησε σήμερα η θερμοκρασία που κατέγραψε θερμική κάμερα στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που ο καύσωνας βρίσκεται στο αποκορύφωμα του. Το drone με την θερμική κάμερα στην Ομόνοια κατέγραψε θερμοκρασία 96,2 βαθμούς Κελσίου οδόστρωμα, ενώ η θερμοκρασία στο σιντριβάνι ήταν 34,9 βαθμούς Κελσίου.


Όπου υπάρχει άσφαλτος και τσιμέντο οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται ότι, χώροι με δέντρα και πάρκα εντός της πρωτεύουσας είναι σημαντικά πιο δροσεροί, ενώ οι αστικές περιοχές, ιδίως τα κεντρικά σημεία με πολλά κτήρια, είναι πολύ πιο ζεστές, ενισχύοντας το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας.

Παρακάτω θα δούμε μια λήψη από το Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι όπου εδώ μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα αυτό που αναλύουμε παραπάνω. Σημειώνεται πως το βαθύ μωβ στο βίντεο αντιπροσωπεύει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και το κίτρινο, τις υψηλότερες θερμοκρασίες.


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη