Breaking

Ο τυφώνας Milton σάρωσε τη Φλόριντα και έφερε καταστροφές, διακοπές ρεύματος αλλά και... νεκρούς - Εικόνες καταστροφής στη Τάμπα (Εικόνες + Βίντεο)

 

Μεγάλες καταστροφές αφήνει πίσω του ο τυφώνας Milton που έπληξε αργά τη νύχτα - ξημερώματα τη περιοχή της Τάμπα στη Φλόριντα. 
 
Το μάτι του τυφώνα, που ταξίδεψε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του κόλπου της Τάμπα ανατολικά προς το Ορλάντο και το ακρωτήριο Κανάβεραλ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του NHC κινείται πλέον Βορειοανατολικά, με υποβάθμιση σε κατηγορία 1.

 

Μέσα σε λίγες ώρες προκλήθηκε ραγδαία άνοδο στη στάθμη της θάλασσας, οι άνεμοι ξεπέρασαν σε ένταση ακόμα και τα 200χλμ / ώρα, ενώ το ύψος του νερού που έχει πέσει, ξεπερνάει σε ορισμένες περιοχές τα 300 με 400 χιλιοστά. Πιο συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα ύψη της βροχής που έχουν πέσει φαίνονται παρακάτω

St. Petersburg: 456 χιλιοστά
McKay Creek: 371 χιλιοστά
Clearwater Beach: 355 χιλιοστά
Tampa: 252 χιλιοστά
Sarasota: 191 χιλιοστά

Περισσότερες από 125 ήταν οι προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους εκδόθηκαν την Τετάρτη από τα γραφεία του NWS στη Φλόριντα. Πρόκειται για τις περισσότερες προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους που έχουν εκδοθεί ποτέ σε μία μόνο ημέρα για την πολιτεία , καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 69 που είχε σημειωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 (κατά τη διάρκεια του τυφώνα Ίρμα).

Από τον τυφώνα μέχρι και αυτή την ώρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα περίπου 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις στη Φλόριντα, ενώ χιλιάδες ακόμα έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρισμό σε Βόρεια Καρολίνα και Τζόρτζια.
 
 
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς στη περιοχή του Σάιντ Λούσι, ενώ οι αρχές φοβούνται ότι οι νεκροί με το φως της μέρας θα είναι πολύ περισσότεροι. Συγκεκριμένα, ο σερίφης Κιθ Πέρσον, ανέφερε ότι υπάρχουν «πολλαπλοί θάνατοι» στην περιοχή μετά το πέρασμα ανεμοστρόβιλου την Τετάρτη. Μία αρχηγός της αστυνομίας σε κομητεία της περιοχής είπε πως όταν ξημερώσει και εξασθενήσουν τα φαινόμενα, η δουλειά τους θα είναι περισσότερο η ανάκτηση παρά η διάσωση.
 
«Αυτό που πιθανότατα θα βρούμε το πρωί είναι πτώματα… η κατάσταση θα είναι ζοφερήσε μερικές από αυτές τις περιοχές».
 
«Δεν έχει τελειώσει», είπε και η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ. «Στις 7:00 σήμερα το πρωί, όταν αρχίσει η παλίρροια, τα ποτάμια θα πλημμυρίσουν σε όλη την κομητεία Hillsborough, όχι μόνο στην πόλη της Τάμπα»
 
Η Κάστορ είπε ότι θα κάνει μια εναέρια περιήγηση στην πόλη με το πρώτο φως για να δει καλύτερα τις ζημιές, οι οποίες προκάλεσαν διακοπή ρεύματος στους περισσότερους πελάτες της Tampa Energy.
 


Βίντεο δείχνει το πέρασμα του τυφώνα από τη Φλόριντα
Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας