Breaking

Σε φθινοπωρινά επίπεδα η θερμοκρασία τη νέα εβδομάδα απουσία σημαντικού υετού - Μια πρώτη εικόνα για τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου

 

Μετά από το πιο ψυχρό Σαββατοκύριακο που έχουμε διανύσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας φέτος το φθινόπωρο, ο υδράργυρος αν και θα παρουσιάσει μικρή άνοδο από τη νέα εβδομάδα, θα συνεχίσει να κινείται σε άκρως φθινοπωρινά έως και ελαφρώς χειμερινά μονοπάτια, καθιστώντας την ζακέτα ως απαραίτητο αξεσουάρ κατά τη διάρκεια της ημέρας στα πεδινά και το μπουφάν στα ορεινά.
 
Εντυπωσιακές ήταν μάλιστα και οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα νωρίς το πρωί μέσα από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με το Οχυρό Νευροκοπίου να αγγίζει ακόμα και τους -3.4 βαθμούς Κελσίου.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία λοιπόν, ο καιρός τη νέα εβδομάδα περιμένουμε να διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ή ακόμα και χαμηλότερα, με την απουσία αξιόλογου υετού να συνεχίζεται και τους βοριάδες στο Αιγαίο να εξακολουθούν να πνέουν ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά ο καιρός,

Για αύριο Δευτέρα, 21/10/2024:  
Σχεδόν αίθριος περιμένουμε να είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας για μεγάλο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις (πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα) να αναμένονται κυρίως στα δυτικά. Λίγες αραιές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ αρκετά ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός στη Θράκη, τη Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πιθανώς 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, καθώς θα φτάνει τους 18 με 23 και τοπικά στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
 

Αύριο Δευτέρα, στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, χωρίς να αποκλείονται τοπικές αραιές νεφώσεις κυρίως νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως και 5 με 6 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης: 
 
Με αραιές νεφώσεις, οι οποίες ανά διαστήματα θα υποχωρούν και θα επικρατεί ηλιοφάνεια, αναμένεται να κυλήσει ο καιρός τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς, ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και έπειτα θα στραφούν νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.

Για τη Τρίτη, 22/10/2024:
Γενικά βελτιωμένος περιμένουμε να είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τρίτης για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Στις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά τους 21 με 23 βαθμούς στα βόρεια, τους 23 με 25 στα δυτικά και τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
 
Τη Τρίτη, στην Αττική περιμένουμε γενικά βελτιωμένο καιρό, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, τοπικά ισχυροί έως και 6 με 7 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
 
Αραιές νεφώσεις μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και έπειτα ηλιοφάνεια, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς, βορειοανατολικών διευθύνσεων μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και έπειτα θα στραφούν νοτιοδυτικοί για το υπόλοιπο της ημέρας. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.

Από τη Τετάρτη, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, καθώς οι θερμοκρασίες περιμένουμε να παραμείνουν σε παρόμοια επίπεδα, με τους ανέμους να εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο και με την απουσία αξιόλογων φαινομένων να απασχολεί τη χώρα.

Σχετικά με το καιρικό σκηνικό κατά την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου, μια πρώτη εκτίμηση δείχνει μια παρόμοια εικόνα με αυτή των τελευταίων ημερών, με τα στοιχεία για έντονη παρουσία χειμώνα από τα τέλη του μήνα να γίνονται όλο και περισσότερα.
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Η ομάδα του weatherforattica.gr

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας