Breaking

Σε σημαντική άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες - Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 33 βαθμούς και που θα σημειώνονται τοπικά φαινόμενα

 


Με νεφώσεις, τοπικές βροχές αλλά και θερμοκρασίες σταθερά υψηλότερες από τις φυσιολογικές ξεκίνησε ο Οκτώβριος για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες μέρες, το καιρικό σκηνικό περιμένουμε να συνθέτουν οι τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι λίγες βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Ιονίου, ενώ επίσης, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά θα παραμείνει ο υδράργυρος που θα αγγίζει τοπικά ακόμα και τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Πέμπτη, 10/10/2024:  
Στα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά της χώρας, αναμένονται νεφώσεις -παροδικά αυξημένες- με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, θα φτάνει τους 28 με 29 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά, τα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη ακόμα και τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Μέσα στην ημέρα δεν θα λείπουν τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από δυτικές διευθύνσεις έως και 3 με 4 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις μόνο κατά τις πρωινές ώρες και έπειτα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς βορειοανατολικοί, μεταβλητών διευθύνσεων τις πρωινές ώρες και έπειτα θα στραφούν νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2-3 Μποφόρ.

Για τη Παρασκευή, 11/10/2024:
Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις -παροδικά αυξημένες- με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα δεν περιμένουμε κάτι παραπάνω από αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα έως και 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία, χωρίς να παρουσιάζει κάποια αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 28 με 30 βαθμούς και τοπικά στα νότια τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Παρασκευή, στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 29 με 30 και ίσως τοπικά ακόμα και τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως και 4 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Ήπιος προβλέπεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη για την Παρασκευή με λίγες αραιές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς, ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως και το μεσημέρι και μετά θα στραφούν νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές να αναμένονται κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας μας και τον υδράργυρο να παρουσιάζει σταδιακή αλλά μικρή πτώση.
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας