Breaking

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Σταδιακή υποχώρηση του υδραργύρου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και τοπικές καταιγίδες - Που θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα

 


Με τοπικές νεφώσεις αλλά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας θα περάσουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, ενώ δεν θα λείψουν παράλληλα και οι τοπικές βροχές, με τις μεμονωμένες καταιγίδες που θα εκδηλωθούν  κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Σάββατο, 12/10/2024:  
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται κυρίως νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, μέχρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις (κατά τόπους πυκνότερες), ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νότιοι - νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως στα βόρεια, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια τους 28 με 31 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα και τη Κρήτη τους 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου. 

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Μέσα στην ημέρα δεν θα λείπουν και τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως και 3 με 4 και στα ανατολικά 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Ήπιος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. με αραιές νεφώσεις τα ξημερώματα και τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες θα υποχωρήσουν έως νωρίς το μεσημέρι και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, καθώς θα επικρατήσει ενισχυμένος Βαρδάρης καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, και θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, θα πνέουν μέτριοι βορειοδυτικοί και η ένταση τους θα φτάσει τα 5 Μποφόρ. 


Για τη Κυριακή, 13/10/2024:
Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές δεν αποκλείεται να απασχολήσουν τις Σποράδες, τη Β. Εύβοια, την Κ. Στερεά και τη Βόρεια Κρήτη μέχρι και το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως και 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, θα φτάνει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως και 4 με 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης: Συννεφιασμένη αναμένεται να είναι η Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη, κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, χωρίς ωστόσο τα νέφη αυτά να είναι ικανά να δώσουν βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς βορειοανατολικοί κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και από το απόγευμα και έπειτα θα στραφούν νότιοι, μεταβλητών διευθύνσεων. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.
 
 
Από τη νέα εβδομάδα τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή, με λίγες νεφώσεις και λίγες μόνο τοπικές βροχές να αναμένονται στη χώρα μας, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση σε επίπεδα κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή (ίσως και λίγο χαμηλότερα). Σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο.
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας