Breaking

Ο καιρός της νέας εβδομάδας: Υποχωρεί επιτέλους ο υδράργυρος με απουσία σημαντικών φαινομένων - Προβλέπεται κάποια αλλαγή;

 

Μετά από ένα Σάββατο με άκρως καλοκαιρινό καιρικό σκηνικό για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η Κυριακή κύλησε με αισθητά πιο χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς η επαναφορά των βοριάδων στο Αιγαίο κατάφερε να ρίξει τον υδράργυρο, να απομακρύνει τις μάζες Αφρικανικής σκόνης από την ατμόσφαιρα αλλά κατάφερε επίσης να ρίξει και τα επίπεδα της υγρασίας που ανέβαζαν σημαντικά την αίσθηση της θερμοκρασίας τη Παρασκευή και το Σάββατο. 
 
Η νέα εβδομάδα τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, υπόσχεται σταδιακή αλλαγή του καιρού σε πιο δροσερά έως και ψυχρά μονοπάτια, καθώς οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν περαιτέρω φτάνοντας ακόμα και τα 7 με 8 Μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα βρεθούν μετά από ένα μεγάλο διάστημα σε τιμές κοντά ή ακόμα και χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

 
Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Δευτέρα, 14/10/2024:  
Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως και 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς να σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Μέσα στην ημέρα δεν θα λείπουν και τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως και 3 με 4 και στα ανατολικά 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Ήπιος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα με αραιές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες θα έχουν υποχωρήσει μέχρι το μεσημέρι και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς, κυρίως βόρειοι, μεταβλητών διευθύνσεων και η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.  
 

Για τη Τρίτη, 15/10/2024:
Προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο έως και 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάνει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως και 4 με 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Στο ίδιο μοτίβο με τη Δευτέρα προβλέπεται να κυλήσει ο καιρός την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα υποχωρήσουν μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς, κυρίως βορειοανατολικοί μέχρι το μεσημέρι και έπειτα θα στραφούν νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.


Από τη Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, περιμένουμε περαιτέρω ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο και συνεπώς μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Από πλευράς φαινομένων δεν διαφαίνεται κάτι το αξιόλογο μέχρι και τη Παρασκευή.
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας