Breaking

Βελτιωμένος ο καιρός στη χώρα κατά τη νέα εβδομάδα: Πότε περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας και που θα εντοπίζονται τοπικά φαινόμενα

 


Με συνθήκες καλοκαιρίας θα μπει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας, αφού η ηλιοφάνεια θα παίζει καθοριστικό ρόλο κυρίως στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα, ενώ ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή άνοδο από την Τετάρτη με τους ανέμους να πνέουν με ασθενή έως μέτρια ένταση.
 
Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Δευτέρα, 07/10/2024:  
Αίθριος θα είναι ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου όπου εκεί θα υπάρχουν κάποιες νεφώσεις οι οποίες τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές σύντομης διάρκειας.
Οι άνεμοι, θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο Δυτικοί και στο υπόλοιπο ΒΔ 4-5 και τοπικά 6 Μποφόρ, όπου αργότερα θα στραφούν σε Βόρειους κατά 1 Μποφόρ λιγότερο.  Ενώ, στο Ιόνιο θα πνέουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ΒΔ 4-5 και στα Νότια έως 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 23με 25°C, ενώ στα Νότια από 09 έως 25 με 27 και τοπικά 28 βαθμούς στα Ανατολικά. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 21 με 23, ενώ στου Αιγαίου τους 23 με 25 και τοπικά στη Ρόδο ακόμη και τους 26 με 27°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν  μεταβλητοί έως και 4 με 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Αίθριος προβλέπεται να κυλήσει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να αυξάνεται σταδιακά τις επόμενες ημέρες. Τη Δευτέρα, θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3 Μποφόρ.


Για τη Τρίτη, 08/10/2024:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα με μόνο κάποιες αραιές νεφώσεις στα Βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι έως 3-5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έντασης.
Η θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 07 έως 24 με 26, ενώ στα Νότια από 10 έως 25 με 27 και τοπικά 28°C στα Ανατολικά. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 21 με 23, ενώ στου Αιγαίου τους 23 με 25°C.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως και 4 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη για τη Θεσσαλονίκη, με αραιές τοπικά νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως τις πρώτες πρωινές ώρες και έπειτα θα στραφούν νότιοι-νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3 Μποφόρ.

 
Από την Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάποια αξιόλογη μεταβολή με εξαίρεση τα Βόρεια τμήματα που εκεί ίσως υπάρξουν κάποιες νεφώσεις όπου στα ΒΔ ίσως σημειωθούν κάποιες τοπικά ασθενείς βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες σύντομης διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με την ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές να κυριαρχεί, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε Νότιους ανεβάζοντας τον υδράργυρο τοπικά ακόμη και στους 31 με 32°C.
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μ. Τζανακάκης, φοιτητής Φυσικών επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας