Breaking

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει την Ιταλία με έναν νεκρό και έναν αγνοούμενο - Ισχυρά φαινόμενα και στη Γαλλία

 

Οι κόκκινες και πορτοκαλί προειδοποιήσεις για τον καιρό που έχουν εκδοθεί στην Ιταλία αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι και την Τρίτη.

Ένα κύμα κακοκαιρίας έχει πλήξει μέρη της Ιταλίας και της κεντρικής Γαλλίας, με καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις να αναμένονται να πλήξουν τον νότο της Ιταλίας μέχρι και την Τρίτη.

Η ιταλική περιοχή Εμίλια Ρομάνια έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής, με περισσότερα από 160 χιλιοστά βροχής να έχουν καταγραφεί στην πόλη της Μπολόνια.

Ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από ένα κύμα πλημμύρας στην κοντινή πόλη Πιανόρο, ενώ στο Καστέλ Ματζόρε ο στρατός κινητοποιήθηκε για να υποστηρίξει την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία στη διάσωση κατοίκων.

Πάνω από 300 επεμβάσεις της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκαν στην Εμίλια Ρομάνια, ιδιαίτερα στη Μπολόνια, όπου τα ρέματα Ραβόνε, Σαβένα και Ζένα, καθώς και ο ποταμός Ιτσίσες υπερχείλισαν.

Κάτοικοι απομακρύνθηκαν επίσης στον δήμο Καντελμπόσκο ντι Σόπρα μετά την υπερχείλιση του χειμάρρου Κρόστολο, παραποτάμου του Πάδου.

Στο ιταλικό νησί της Σικελίας, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν ανθρώπους από στέγες κτιρίων και οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί, καθώς οι έντονες βροχές προκάλεσαν αιφνίδιες πλημμύρες.

Στην επαρχία Αγκριτζέντο, ο φουσκωμένος ποταμός Σάλτο υπερχείλισε σε διάφορα σημεία, πλημμυρίζοντας μέρος της παράκτιας πόλης Λικάτα.

Στη Φλωρεντία, ο ποταμός Έλσα στην Τοσκάνη υπερχείλισε επίσης, και οι κάτοικοι έχουν συμβουλευτεί να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια.

 

Κατεστραμμένα σπίτια και διακοπές ρεύματος στη Γαλλία

Εν τω μεταξύ, στην κεντρική Γαλλία σοβαρές πλημμύρες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές και διακοπές ρεύματος.

Το μικρό χωριό Λιμονί, στη νοτιοανατολική Γαλλία, έχει πληγεί ιδιαίτερα από μαζικές πλημμύρες.

Το Λιμονί στην Αρντές βρίσκεται στις όχθες του Ροδανού και στους πρόποδες αμπελώνων.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Παρασκευή και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι πυροσβέστες και άλλοι διασώστες έχουν συμμετάσχει σε περίπου 2.300 επιχειρήσεις διάσωσης.

Τώρα που οι βροχές έχουν σταματήσει, πολλοί κάτοικοι έχουν επιστρέψει για να βρουν τα σπίτια τους κατεστραμμένα από τα νερά των πλημμυρών.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France ανέφερε ότι 685,8 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε 48 ώρες σε ορισμένες περιοχές της Αρντές και της Λοζέρ.

Πηγή: euronews.gr

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας