Breaking

Η θύελλα Ashley ΄΄χτυπάει'' τη Σκωτία: Ισχυρές ριπές ανέμου και πλημμύρες σε πολλές περιοχές - Ακυρώθηκαν δρομολόγια σε μέσα μεταφοράς

Ακυρώσεις στα δρομολόγια πλοίων, πτήσεων και τρένων σημειώθηκαν καθώς η καταιγίδα Ashley πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο, με προειδοποιήσεις καιρού σε ισχύ από την Κυριακή.
 
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι η ισχυρότερη ριπή ανέμου που καταγράφηκε σε πεδινές περιοχές ήταν 130 χλμ/ώρα στο Killowen της Βόρειας Ιρλανδίας, ακολουθούμενη από 120 χλμ/ώρα στο Capel Curig της Ουαλίας και 113 χλμ/ώρα στο Tiree των Δυτικών Νήσων της Σκωτίας.

Ισχυρότερες ριπές ανέμου καταγράφηκαν σε ορεινές περιοχές, φτάνοντας τα 164 χλμ/ώρα στον μετεωρολογικό σταθμό Cairngorm στη Σκωτία, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.237 μέτρων.


Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο Αεροδρόμιο της πόλης του Μπέλφαστ και στο Αεροδρόμιο του Δουβλίνου, επηρεάζοντας κυρίως πτήσεις της Aer Lingus.

Το Αεροδρόμιο της πόλης του Μπέλφαστ προέτρεψε τους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους με την αεροπορική εταιρεία πριν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.

Η εταιρεία πλοίων CalMac ακύρωσε σχεδόν όλα τα δρομολόγια της Κυριακής στη δυτική ακτή της Σκωτίας, διακόπτοντας τις υπηρεσίες προς τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων των Arran, Bute, Lewis και Harris.

Προειδοποίησε επίσης ότι περισσότερα δρομολόγια μπορεί να ακυρωθούν με σύντομη ειδοποίηση τη Δευτέρα. ''Οι επιβάτες καλούνται να ελέγχουν την κατάσταση του δρομολογίου τους εκ των προτέρων''.
 
Παράλληλα εκδόθηκε προειδοποίηση ότι αν η ταχύτητα του ανέμου αυξηθεί, η γέφυρα Tay Road Bridge θα πρέπει επίσης να κλείσει.

Επιμέλεια άρθρου: 

Γ. Ντόβας, Τελειόφοιτος τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας