Breaking

Επιστρέφει το καλοκαίρι στη καρδιά του φθινοπώρου και μετά... χειμώνας : Ποιες περιοχές θα ξεπεράσουν και πάλι τους 30 βαθμούς και πότε θα δούμε τον υδράργυρο να κατρακυλάει

 


Με την κακοκαιρία Cassandra να έχει πλέον αποχωρήσει από τη χώρα μας, η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με καλοκαιρία και λίγα μόνο τοπικά φαινόμενα, ενώ ο υδράργυρος παρουσίασε εκ νέου σταδιακή άνοδο με τα τελευταία στοιχεία να θέλουν αυτή την άνοδο να γίνεται πιο αισθητή από την ερχόμενη Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες, αν και βρισκόμαστε στη καρδιά πλέον του φθινοπώρου, αναμένεται να διανύσουμε για ακόμα μια φορά ένα διάστημα με θερμοκρασίες καλοκαιριού (έως και 32 με 33 βαθμούς Κελσίου) αλλά και γενική έλλειψη φαινομένων. Πιο υψηλές περιμένουμε να είναι τιμές σε περιοχές της νότιας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ όσο θα πηγαίνουμε δυτικότερα και σε περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο, τότε θα παρατηρούμε πιο ήπιες θερμοκρασιακές τιμές. Η κορύφωση του θερμού αυτού κύματος, φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πως θα είναι την ερχόμενη Παρασκευή 11/10.

Ο καιρός στη χώρα αύριο Τρίτη
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα με μόνο κάποιες αραιές νεφώσεις στα Βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι έως 3-5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν και θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς έντασης.
Η θερμοκρασία, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 07 έως 24 με 26, ενώ στα Νότια από 10 έως 25 με 27 και τοπικά 28°C στα Ανατολικά. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα φτάσει τους 21 με 23, ενώ στου Αιγαίου τους 23 με 25°C.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως και 4 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη για τη Θεσσαλονίκη, με αραιές τοπικά νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί έως τις πρώτες πρωινές ώρες και έπειτα θα στραφούν νότιοι-νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3 Μποφόρ.


Από την επόμενη Κυριακή, ωστόσο, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από τα μεγάλα μοντέλα καιρού, θέλουν το σκηνικό του καιρού να αλλάζει, με νέα σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ικανή να μας δώσει μια πρώτη χειμερινή γεύση σε αρκετές περιοχές.
 

 
Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μ. Τζανακάκης, φοιτητής Φυσικών επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας