Breaking

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προ των πυλών στη χώρα μας - Που θα φτάσει ο υδράργυρος και ποια ημέρα δεν αποκλείονται ακόμα και χιονοπτώσεις

 


Σταδιακή πτώση έχει παρουσιάσει η θερμοκρασία τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, με τον υδράργυρο κυρίως στα βόρεια να επιστρέφει και πάλι κοντά στις κανονικές τιμές για την εποχή, δείχνοντας πως το φθινόπωρο παραμένει ακόμα ζωντανό.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η τάση του καιρού για ένα ψυχρότερο διάστημα μέσα στη καρδιά του Οκτωβρίου έχει πλέον κλειδώσει, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι μεγαλύτερη και πιο γενικευμένη από τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, υπαρκτό είναι ακόμα το σενάριο για ένα πιο άστατο καιρικό σκηνικό από τις 18 του μήνα, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν ακόμα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά ο καιρός,

Για αύριο Τετάρτη, 16/10/2024:  
Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι περιμένουμε αραιές νεφώσεις αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και τα θαλάσσια τμήματα, που κατά τόπους θα πυκνώνουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ήπιοι στα δυτικά 3 με 4, ενισχυμένοι στα ανατολικά 4 με 6 και ισχυροί στο Αιγαίο τοπικά έως και7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα βορειοανατολικά, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 23 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Τετάρτη, στην Αττική αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως και 5 με 6 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης: 
Αίθριος αναμένεται ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, με ηλιοφάνεια να επικρατεί καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, βόρειο-βορειοανατολικών διευθύνσεων έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και έπειτα θα στραφούν νότιοι-νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3 Μποφόρ.

Για τη Πέμπτη, 17/10/2024:
Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία κυρίως μέχρι και το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός, με αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 4 έως 6, στα ανατολικά βόρειοι - βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα τοπικά έως και 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, φτάνοντας στα βόρεια τους 19 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 26 με 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη, στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, τοπικά ισχυροί έως και 6 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Αλλαγή του καιρικού σκηνικού, όπου ο καιρός θα προσπαθήσει να θυμίσει Φθινόπωρο, προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη και έπειτα με νεφώσεις να επικρατούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο η ανομβρία φαίνεται να συνεχίζεται. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ανατολικών-νοτιοανατολικών διευθύνσεων και η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3 Μποφόρ.

Τη Παρασκευή τώρα, αλλά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός δεν αποκλείεται να παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, με τοπικά πιο ισχυρά φαινόμενα (κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου), περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα χαμηλότερα του μέσου όρου για την εποχή και πιθανές τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της βόρειας χώρας. Ισχυροί θα εξακολουθούν να πνέουν οι βοριάδες στο Αιγαίο.
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας