Breaking

Έρχεται ένα δροσερό Σαββατοκύριακο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Που θα φτάνει ο υδράργυρος και που θα σημειωθούν τοπικές βροχές

 

Με συννεφιά και τοπικές βροχές στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα κυλήσει ο καιρός στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο αυτό, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα, καθώς οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί από Βόρειες διευθύνσεις, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ΝΑ όπου στα ανοιχτά θα φτάνουν τα θυελλώδεις επίπεδα έως και 9 Μποφόρ. 

Πιο αναλυτικά ο καιρός,

Για αύριο Σάββατο, 19/10/2024:  
Στα Δυτικά και σε όλα τα ηπειρωτικά, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Κεντρική Στερεά, ενώ στο Ιόνιο θα σημειωθούν αρχικά τοπικά ασθενείς βροχές κι αργότερα από το βράδυ στα ανοιχτά του πελάγους σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που σταδιακά από το μεσημέρι  στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα αρχίσουν να πυκνώνουν.
Οι άνεμοι, στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ 5-6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στα Νότια τα 8 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, στα Βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 04 η ελάχιστη έως 16 με 18°C η μέγιστη, ενώ στα Κεντρικά και Νότια από 06 έως 18 με 20, εκτός από τα Δυτικά που εκεί η μέγιστη θα αγγίξει τοπικά ακόμη και τους 22 με 24 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει έως 18 με 20 και τοπικά 21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και τη Νότια Κρήτη θα αγγίξει ακόμη και τους 23 με 25°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
 

Αύριο Σάββατο, στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα κατά τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, χαμηλότερα του φυσιολογικού, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως και 5 με 6 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης: 
 
Νεφώσεις θα επικρατήσουν και το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μια μικρή πτώση συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αυτή θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ανατολικών κυρίως διευθύνσεων έως και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και έπειτα θα στραφούν νότιοι, μεταβλητών διευθύνσεων. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3 Μποφόρ.

Για τη Κυριακή, 20/10/2024:
Την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει τις πρωινές ώρες ένα πέρασμα με βροχές ασθενείς έως μέτριας έντασης από την Ήπειρο, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, ενώ στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα με ενδιάμεσα διαστήματα ηλιοφάνειας. Επίσης στα ανοιχτά του Ιονίου πελάγους ίσως σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Αντιθέτως στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι, στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΑ έως 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω και θα φτάνουν τα 7 με 8 και τοπικά στα ανοιχτά του πελάγους ακόμη και τα 9 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα Βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 04 η ελάχιστη έως 16 με 18°C η μέγιστη, ενώ στα Κεντρικά και Νότια από 06 έως 18 με 20 και τοπικά 21 βαθμούς, εκτός από τα Δυτικά που εκεί η μέγιστη θα αγγίξει τους 22 με 23 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει έως 18 με 20 και τοπικά 21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και τη Νότια Κρήτη θα αγγίξει ακόμη και τους 23 με 25°C.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
 
Τη Κυριακή, στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες κυρίως μέχρι και το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, τοπικά ισχυροί έως και 6 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
 
Νεφελώδης με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες προβλέπεται ο καιρός για την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ασθενείς, ανατολικών κυρίως διευθύνσεων μέχρι το πρωί και έπειτα θα στραφούν μεταβλητών διευθύνσεων. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από πλευράς υετού δεν περιμένουμε κάτι αξιόλογο, καθώς επίσης θερμοκρασιακά ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή άνοδο με τους Βοριάδες να επιμένουν στο Αιγαίο πνέοντας έως και 8 Μποφόρ.
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Η ομάδα του weatherforattica.gr

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας