Breaking

Ο τυφώνας Helene χτυπάει τη Φλώριντα με ανέμους που ξεπερνούν ακόμα και τα 200 χλμ/ ώρα - Στους 3 ανέρχονται οι νεκροί

 
Ο "εξαιρετικά επικίνδυνος" τυφώνας Helene έφθασε αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) πάνω από το έδαφος στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).
 
 
Πιο συγκεκριμένα, ο τυφώνας Helene σαρώνει σήμερα τη Φλόριντα των ΗΠΑ, στην οποία έφτασε ως καταιγίδα κατηγορίας 4, προκαλώντας -μέχρι στιγμής- τον θάνατο τριών ανθρώπων, μεγάλες καταστροφές και τεράστια προβλήματα, όπως διακοπές στην ηλεκτροδότηση. 
 

Η Helene είναι μια από τις μεγαλύτερες καταιγίδες στον Κόλπο του Μεξικού, με πεδίο ανέμων που εκτείνεται σε απόσταση έως και 1.000 χλμ. Υπάρχουν προειδοποιήσεις για 60 εκατομμύρια ανθρώπους σε 12 πολιτείες λόγω του τεράστιου μεγέθους και της δύναμης του τυφώνα.
 
 
Στη Φλόριντα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν μια πινακίδα έπεσε και χτύπησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο κοντά στην Τάμπα, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και στη γειτονική πολιτεία της Τζόρτζια, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.
 
Την ίδια ώρα, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, καθώς ο ισχυρός τυφώνας διασχίζει τα νοτιοανατολικά. Πάνω από 1,2 εκατ. είναι χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα, στην Τζόρτζια σχεδόν 250 χιλιάδες και 40 χιλιάδες σε Νότια και Βόρεια Καρολίνα.

Χιλιάδες είναι και οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, είτε λόγω προειδοποιήσεων είτε εξαιτίας καταστροφών, και έχουν καταφύγει σε δομές σε σχολεία και γυμναστήρια.


 
Ο τυφώνας Helene έχει πλέον εξασθενήσει στην κατηγορία 2, αλλά συνεχίζει να παράγει καταστροφικούς ανέμους έως και 170 χλμ./ώρα, καθώς το επίκεντρό του κατευθύνεται στη νότια Τζόρτζια.
 
Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας