Breaking

Καλοκαιρινές οι συνθήκες στη χώρα μας μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Πότε περιμένουμε νέα ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και τι δείχνουν τα στοιχεία

Με θερμοκρασίες και συνθήκες καλοκαιριού θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου να αγγίζουν εκ νέου -κυρίως στα δυτικά- ακόμα και τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες, οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν πάνω από τη χώρα μας, περιμένουμε να προκαλέσουν γενικά αίθριο καιρό για το μεγαλύτερος μέρος της χώρας, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις να αναμένονται κυρίως αύριο Πέμπτη στα ηπειρωτικά, όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά έως και το απόγευμα. 


Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Πέμπτη, 26/09/2024:  
Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε και είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Πιο αυξημένες δεν αποκλείεται να είναι οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 5 και ίσως τοπικά έως και 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα, με τον υδράργυρο να φτάνει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά ακόμα και τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες και τοπικές νεφώσεις κατά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  έως και 3 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Αραιές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι οποίες θα υποχωρήσουν από νωρίς το πρωί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί μέχρι τις πρωινές ώρες και έπειτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.


Για τη Παρασκευή, 27/09/2024:
Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 Μποφόρ και μόνο στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Παρασκευή, στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από νότιες διευθύνσεις έως και 4 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Στο ίδιο μοτίβο προβλέπεται να κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητών, βορειοανατολικών, κυρίως διευθύνσεων μέχρι το πρωί και μετά θα στραφούν νότιοι-νοτιοδυτικοί. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 2 Μποφόρ.

 
Τέλος, το Σάββατο περιμένουμε να είναι καλοκαιρινό για το σύνολο της χώρας μας με αίθριο καιρό και θερμοκρασίες κοντά στους 32 με 33 βαθμούς, ενώ τη Κυριακή τοπικές βροχές και καταιγίδες δεν αποκλείεται να απασχολήσουν τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε καλοκαιρινά επίπεδα μέχρι και τη Κυριακή, ενώ από τη νέα εβδομάδα, ο υδράργυρος περιμένουμε να κατρακυλήσει εκ νέου σε ολόκληρη τη χώρα (έστω και προσωρινά).
 
Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας