Breaking

Σε ποιες περιοχές της χώρας περιμένουμε επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες - Σε ''ελεύθερη πτώση'' ο υδράργυρος τη Δευτέρα

 

Μετά από ένα άκρως καλοκαιρινό Σάββατο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η τελευταία Κυριακή του μήνα αναμένεται να διαφέρει καιρικά, καθώς από τις επόμενες ώρες ένα νέο σύστημα περιμένουμε να μας επηρεάσει με βροχές, τοπικές καταιγίδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σε επίπεδα κάτω του φυσιολογικού για την εποχή.
 

Πιο συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος όγκος των φαινομένων περιμένουμε να εντοπίζεται στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, επηρεάζοντας περισσότερο την περιοχή της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης με βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, όλα δείχνουν πως από σήμερα το απόγευμα ο υδράργυρος θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, με το φαινόμενο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητό αύριο Δευτέρα. Ενδεικτικά, ο υδράργυρος στην Αττική περιμένουμε να κατρακυλήσει από τους 33 βαθμούς της Κυριακής στους 23 με 25 βαθμούς τη Δευτέρα και στη Θεσσαλονίκη από τους 27 με 28 βαθμούς της Κυριακής στους 19 με 21 βαθμούς τη Δευτέρα. 

Σχετικά με τους ανέμους τώρα, σήμερα Κυριακή περιμένουμε Θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους εντάσεως 7 με 8 και τοπικά έως 9 Μποφόρ, από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης.
 
Πιο αναλυτικά ο καιρός στη χώρα σήμερα Κυριακή
Στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Στα δυτικά αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα.
Βελτίωση από πλευράς φαινομένων θα παρουσιάσει σταδιακά ο καιρός από αργά το απόγευμα.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως και 9 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάνει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς. Από το απόγευμα η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.


> Για τη περιοχή της Αττικής:
Ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις κατά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί έως και 6 με 7 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Αλλαγή του καιρικού σκηνικού αναμένεται σήμερα για τη Θεσσαλονίκη με πτώση της θερμοκρασίας, καθώς θα επικρατήσει ισχυρός Βαρδάρης, ειδικά από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και έπειτα, και δεν αποκλείεται η πιθανότητα εμφάνισης ασθενών, τοπικών βροχών.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βόρειοι-βορειοδυτικοί και θα φτάσουν μέχρι και τα 6-7 Μποφόρ σε ένταση, ενώ οι ριπές των ανέμων θα φτάσουν έως και τα 8-9 Μποφόρ. 
 
Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας