Ψυχρές αέριες μάζες φέρνουν από νώρις πυκνές χιονοπτώσεις στις Άλπεις και πολλές βροχές σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης - Πώς και πότε δείχνει να επηρεάζεται η χώρα μας

Μια ασυνήθιστα ψυχρή κατάβαση φαίνεται πως θα απασχολήσει από νωρίς φέτος χώρες της Βορειοδυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, με σημαντικά ύψη βροχής (ικανά να δημιουργήσουν σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα) αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στις Άλπεις που εν τέλει δεν αποκλείεται να φέρουν περισσότερο από 1 με 1.5 μέτρο φρέσκου χιονιού.


Στο επίκεντρο, φαίνεται πως βρίσκεται η Αυστρία, η οποία βιώνει μια σημαντική μεταβολή, καθώς έχει ήδη αρχίσει να δέχεται τοπικές χιονοπτώσεις, ενώ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν σε περίοδο αυξημένης ζέστης με τιμές πολύ υψηλότερες του φυσιολογικού για την εποχή.

Πως θα επηρεαστεί η χώρα μας 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η χώρα μας δεν φαίνεται να επηρεάζεται σημαντικά από αυτή τη μεταβολή, ωστόσο, από αύριο Σάββατο θα δούμε μια υποχώρηση του υδραργύρου, με τις μέγιστες τιμές έως και την Κυριακή να μην ξεπερνούν πουθενά στη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς. 

Πιο αισθητή περιμένουμε να είναι η πτώση στα Δυτικά της χώρας μας, ενώ αρκετά χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασιακές τιμές στα ορεινά κατά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες. 

Αν διατηρηθούν τα στοιχεία, με θερμοκρασίες κοντά στον μέσο όρο ή ακόμα χαμηλότερα αυτού φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαημέρου του μήνα, κάτι που θα φέρει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τους αμέσως προηγούμενους μήνες.


Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη