Με καιρό φθινοπώρου θα κυλήσει η Πέμπτη για μεγάλο μέρος της χώρας μας - Που θα εντοπίζονται τα εντονότερα φαινόμενα που θα φτάνει ο υδράργυρος

 

Βροχές και καταιγίδες απασχόλησαν σήμερα Τετάρτη μεγάλο μέρος της χώρας μας, με τα φαινόμενα να ήταν κατά τόπους έντονα. Συνέπεια της κακοκαιρίας ήταν ο θάνατος μιας γυναίκας στη Κρήτη μετά από πτώση βράχου, ενώ τοπικά ισχυρές βροχές παρατηρήθηκαν και στην Αττική νωρίτερα το απόγευμα.

Με παρόμοιο καιρικό σκηνικό περιμένουμε να κυλήσει και η αυριανή ημέρα για μεγάλο μέρος της χώρας μας, καθώς τα φθινοπωρινά χαρακτηριστικά θα εξακολουθούν να απασχολούν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς επίσης και το Ιόνιο, τις Σποράδες αλλά και την Εύβοια.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Πέμπτη 19/09/2024:  
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε σε μεγάλο μέρος της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, τα φαινόμενα περιμένουμε να είναι εντονότερα σε Βόρειο Ιόνιο, Σποράδες, Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, Πελοποννήσου και πιθανόν της Κρήτης.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στα βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και στο Βόρειο Ιόνιο σχεδόν μέτριοι έως και 4 Μποφόρ. 
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη, στην Αττική αρχικά περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, οι οποίες κατά τις θερμές ώρες  πρόσκαιρα θα πυκνώσουν, χωρίς να αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. 
Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, τοπικά έως και 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και δεν αποκλείεται να δώσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειων διευθύνσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, πλην των μεσημεριανών ωρών που θα πνέουν νότιων διευθύνσεων. Η ένταση τους δεν θα ξεπεράσει τα 3 Μποφόρ.
 
Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη