Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έρχεται με αστάθεια: Που και πότε περιμένουμε να εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα - Τι θα γίνει στην Αττική

 

Με τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες περιμένουμε να κυλήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου για μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται το επόμενο διάστημα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Σάββατο, 07/09/2024:  
Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι στα ανατολικά και τα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως και 6 Μποφόρ, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Μέχρι 5 Μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι πρόσκαιρα στο Ιόνιο. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και τις Κυκλάδες, τους 29 με 31 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
 
 

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Σάββατο, στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία, χωρίς να παρουσιάζει κάποια σημαντική μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, έως και 4 Μποφόρ. 


Για αύριο Κυριακή, 08/09/2024:  
Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση σε ολόκληρη τη χώρας αναμένεται από αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως και 6 Μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από αργά το βράδυ θα πνέουν νότιοι 4 με 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια και στα ανατολικά, με τον υδράργυρο να φτάνει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.
 

 

 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Κυριακή, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία, σε σταδιακή πτώση, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, έως και 5 Μποφόρ. 

Με βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες φαίνεται πως θα υποδεχτούμε τη νέα εβδομάδα κυρίως για τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, με τις θερμοκρασίες παράλληλα να παραμένουν σε ήπια επίπεδα.

Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη