Πρόσκαιρα βελτιωμένος ο καιρός στη χώρα τη Πέμπτη - Εκ νέου μεταβολή του καιρού από τη Παρασκευή θα φέρει νέο κύκλο τοπικών βροχοπτώσεων και πτώση της θερμοκρασίας

 

Μετά από ένα διήμερο με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες ο Σεπτέμβριος έδειξε πως έχει έρθει με άλλες διαθέσεις, τέτοιες που ίσως μας δώσουν την ευκαιρία μέχρι και το τέλος του μήνα να νιώσουμε μία από τις εποχές που τα τελευταία χρόνια είναι είδος προς εξαφάνιση, το φθινόπωρο. Ας δούμε παρακάτω πως πρόκειται να εξελιχθεί το καιρικό σκηνικό τις επόμενες ώρες και ημέρες στη χώρα μας, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν πρόσκαιρα βελτιωμένο καιρό αύριο Πέμπτη και εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τη Παρασκευή (στη Δυτική Ελλάδα κυρίως), με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
 
Αίτια της νέας μεταβολής είναι ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό σύστημα, το οποίο από τις επόμενες ώρες περιμένουμε να δώσει αρκετές βροχοπτώσεις σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και αργότερα -κινούμενο ανατολικά- και στα Δυτικά τμήματα της χώρας μας.
 
Παράλληλα, σημαντική πτώση περιμένουμε να παρουσιάσει ο υδράργυρος σε μεγάλο μέρος της χώρας, ρίχνοντας σε ορισμένες περιοχές τις τιμές σε επίπεδα χαμηλότερα του φυσιολογικού για την εποχή.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Πέμπτη, 12/09/2024:  
Αύριο Πέμπτη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα, τώρα, ο καιρός προβλέπεται να είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Κατά τις βραδινές ώρες, στις παραπάνω περιοχές δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. 
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο να φτάσει στα βόρεια τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη, στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία, χωρίς να παρουσιάζει κάποια σημαντική μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από μεταβλητές διευθύνσεις, έως και 5 Μποφόρ. 


Για την Παρασκευή, 13/09/2024:  
Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη, τη Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από νότιες διευθύνσεις έως και 5 με 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς να σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει στα δυτικά τους 27 με 29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. 

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Παρασκευή, αναμένουμε να παραμείνει ο γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία, σε παρόμοια επίπεδα (με πτωτική τάση), θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έως και 4 Μποφόρ. 
 

Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη