Ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας: Πως θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ώρες και αύριο Σάββατο - Πότε αναμένεται αισθητή βελτίωση

 

Σήμερα Παρασκευή τοπικές βροχές και μεμονωμένες  καταιγίδες εντοπίζονται στο Ιόνιο και στα Κεντρικά ηπειρωτικά, λίγο πιο έντονες σε Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία, ενώ αύριο Σάββατο θα επηρεάσουν κυρίως τα Ανατολικά ηπειρωτικά με σταδιακή εξασθένηση και γενική βελτίωση από την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι ισχυροί έως 6 με 7 Μποφόρ με τη θερμοκρασία να μην σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή. 

Για αύριο Σάββατο 21/09/2024:  
Από τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί έντονες βροχές και καταιγίδες θα εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία και τον Θερμαϊκό, οι οποίες σταδιακά θα κατεβούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τα Ανατολικά παράλια της Θεσσαλίας, τις Σποράδες και την Εύβοια καθώς ίσως να εμφανιστούν κάποια μεμονωμένα φαινόμενα και στο Ιόνιο πέλαγος. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου πιο μετά θα σημειωθούν βροχές ηπιότερου χαρακτήρα στη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, την υπόλοιπη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των προαναφερθέντων περιοχών με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 5-6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2-3 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα Βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 10 έως 21 με 23 και τοπικά 25 βαθμούς, στα Κεντρικά από 11 έως 22 με 24 και τοπικά 26 στα Δυτικά, και στα Νότια από 12 έως 23 με 25°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 24, ενώ στου Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα αγγίξει τοπικά ακόμη και τους 26 με 27°C.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι έως και το απόγευμα, οπότε και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια ορεινά του νομού.
Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, έως 4 και στα ανατολικά έως και 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα δώσουν βροχοπτώσεις τα ξημερώματα έως και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Ωστόσο, από το απόγευμα και έπειτα προβλέπεται βελτίωση του καιρού.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, κυρίως βόρειων διευθύνσεων και δεν θα ξεπεράσουν τα 2 Μποφόρ σε ένταση.

Για Κυριακή 22/09/2024: 
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις οι οποίες αργότερα από το μεσημέρι στα Κεντρικά και Νότια ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει για λίγο στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη με γενική βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια καθ´όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι 5-6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι αρχικά Ανατολικοί 2 με 3 Μποφόρ που αργότερα θα γίνουν μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, στα Κεντρικά και Βόρεια θα κυμανθεί περίπου από 07 έως 22 με 24 και τοπικά 26 βαθμούς, ενώ στα Νότια από 10 έως 24 με 25 και τοπικά στα Ανατολικά 27°C. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 22 με 24, ενώ στου Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα αγγίξει τοπικά ακόμη και τους 26 με 27°C.
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, περιμένουμε σημαντική βελτίωση του καιρού στην Αττική, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια του νομού.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έως και 5 Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Βελτίωση της καιρικής κατάστασης προβλέπεται από την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως κατά τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων και δεν θα ξεπεράσουν τα 2 Μποφόρ σε ένταση.

Τέλος, από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένος με μόνο κάποιες τοπικά ασθενείς βροχές σύντομης διάρκειας σε Ήπειρο, Κεντρική Στερεά και Πελοπόννησο, ενώ από την Τρίτη περιμένουμε μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τα Δυτικά που δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους έντονες. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Νότιους ανεβάζοντας τη θερμοκρασία τοπικά στα Νότια ακόμη και στους 30 με 32°C.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μ. Τζανακάκης, Φοιτητής Φυσικών επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη