Breaking

Με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και αέρα ξεκινάει η νέα εβδομάδα για τη χώρα μας - Πόσο θα διαρκέσει η πτώση και που θα εκδηλώνονται τοπικά φαινόμενα

 

Σημαντική αλλαγή έχει παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες να εκδηλώνονται από εχθές το απόγευμα στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και με τη θερμοκρασία να έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση (μεγαλύτερη στα βόρεια), της τάξης των 6 με 8 βαθμών Κελσίου.

Άκρως χειμερινές ήταν και οι ελάχιστες τιμές του υδραργύρου σε ορεινές περιοχές της χώρας, με τη χαμηλότερη ελάχιστη να σημειώνεται στο Σέλι Ημαθίας, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους 2 °C. Στον πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 30/09.


 
Αναλυτικά ο καιρός στη χώρα τις επόμενες ώρες / ημέρες
Γενικά αίθριος καιρός περιμένουμε να είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο τις Κυκλάδες και την Κρήτη χωρίς να αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στη περιοχή της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά έως και 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για τη εποχή. Πιο συγκεκριμένα, ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 20 με 23 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε πτώση,δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί έως και 5 με 6 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Με ισχυρό Βαρδάρη προβλέπεται να κυλήσει και η Δευτέρα για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία, η οποία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί βόρειο-βορειοδυτικοί με ένταση που θα φτάνει τα 5-6 Μποφόρ, ενώ οι ριπές τους αναμένεται να φτάσουν μέχρι και 8 Μποφόρ.
 
Για αύριο Τρίτη 01/10/2024:
Τη Τρίτη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγες μόνο νεφώσεις δεν αποκλείεται να αναπτύσσονται κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως και 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάσει στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. 
 
> Για τη περιοχή της Αττικής:
Ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως και 5  Μποφόρ.
 
> Για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Η Τρίτη προβλέπεται να κυλήσει με αίθριο καιρό και χαρακτηρίζεται από την εξασθένιση του Βαρδάρη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η θερμοκρασία θα είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις πρωινές ώρες, εξαιτίας των ισχυρών βόρειο-βορειοδυτικών ανέμων που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικών διευθύνσεων και δεν θα ξεπεράσουν τα 3 Μποφόρ σε ένταση.

 
Με γενικά βελτιωμένο καιρό φαίνεται πως θα κυλήσει και η Τετάρτη για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ εκ νέου άστατος περιμένουμε να είναι ο καιρός (κυρίως για τη δυτική Ελλάδα) τη Πέμπτη και τη Παρασκευή. 
 
Επιμέλεια άρθρου: 

Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
 
Χ. Γκουλέκας, Μαθηματικός - Μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας