Συνεχίζεται και τις επόμενες ώρες η αστάθεια στη χώρα μας - Πότε θα βρέξει και στην Αττική

 

Σημαντική μεταβολή έχει παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα νησιά του βόρειου Ιονίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όλα δείχνουν πως οι επόμενες ώρες θα κυλήσουν και αυτές με αστάθεια για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα φαινόμενα μάλιστα να φαίνεται πως θα επηρεάσουν και νοτιότερα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. 

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός αύριο Τετάρτη, 21/08/2024:  
Αύριο Τετάρτη, αναμένεται γενικά άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα τώρα, περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. 
Από αργά το απόγευμα περιμένουμε σημαντική βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς να σημειώνει κάποια αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.


> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Τετάρτη, το σκηνικό του καιρού στην Αττική περιμένουμε να παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή, με την παροδικά αυξημένες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έως και 4 Μποφόρ. 


Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη