Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα υποδεχτούμε την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου - Σε πτώση ο υδράργυρος σε ολόκληρη τη χώρα

 


Με αστάθεια φαίνεται -σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- ότι θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα και τελευταία του Αυγούστου, καθώς από αύριο Δευτέρα περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα τοπικά ίσως είναι αξιόλογα, με ιδιαίτερη προσοχή να χρειάζεται στη Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Θεσσαλία, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην Ήπειρο.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα, 26/08/2024:  
Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους οι οποίες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά καθώς και στο Ιόνιο θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση να περιμένουμε από τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά, με τον υδράργυρο να φτάνει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 33 με 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 βαθμούς Κελσίου.





> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος, με πιθανότητα να αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κατά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως και 5 με 6 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Για τη Τρίτη, 20/08/2024:
Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 33 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.




> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίουενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εξασθενημένοι, έως και 4 Μποφόρ. 


Για τη Τετάρτη, 14/08/2024:
Γενικά αίθριο περιμένουμε να είναι αρχικά το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί έως και 3 Μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά έως και 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, καθώς θα φτάνει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και στη νησιωτική χώρα τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.




> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τετάρτη, το σκηνικό του καιρού στην Αττική περιμένουμε να γενικά αίθριο, με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει κάποια αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, έως και 4 Μποφόρ. 


Από την Πέμπτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το σκηνικό του καιρού στη χώρα φαίνεται πως θα παραμένει κατά τόπους άστατο, κυρίως στα ηπειρωτικά, με τοπικά φαινόμενα να απασχολούν αρκετές περιοχές, χωρίς να αποκλείεται να δούμε βροχοπτώσεις ακόμα και στην περιοχή της Αττικής (Πέμπτη - Παρασκευή). Η θερμοκρασία, αναμένεται να παραμείνει σε ήπια επίπεδα, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει πουθενά στη χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη