Ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας: Αρκετή ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και υψηλές θερμοκρασίες - Που θα εκδηλώνονται τοπικά φαινόμενα και που θα πνέει ισχυρό το μελτέμι

 

Mε αρκετή ηλιοφάνεια λίγα μόνο τοπικά φαινόμενα αλλά και θερμοκρασίες ελαφρώς υψηλότερες του μέσου όρου φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με όλα τα τελευταία στοιχεία το μελτέμι σταδιακά θα επιστρέψει, με την κορύφωσή του να παρατηρείται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Πέμπτη (08/08), γενικά αίθριος περιμένουμε να είναι ο καιρός στη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και το μεσημέρι - απόγευμα τοπικά έως 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και πιθανώς τοπικά τους 38 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και τοπικά στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.


Για τη περιοχή της Αττικής 
Ο καιρός στην Αττική αύριο περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, έως και 5 Μποφόρ. Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Τη Παρασκευή (09/08), αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα δυτικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, καθώς θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.



Για τη περιοχή της Αττικής 
Τη Παρασκευή, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, σταδιακά ισχυροί (κυρίως στα ανατολικά του νομού) έως και 6 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Τέλος, το Σαββατοκύριακο, ο καιρός αναμένεται να παραμένει γενικά αίθριος σε μεγάλο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις να παρατηρούνται στα ηπειρωτικά κατά τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειώνονται τοπικοί όμβροι, κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Η θερμοκρασία, χωρίς να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, παραμένει κοντά στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου (ίσως τοπικά να βλέπουμε και 39άρια), ενώ ενισχυμένο θα εξακολουθεί να πνέει το μελτέμι στο Αιγαίο.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη