3η μέρα αστάθειας για μεγάλο μέρος της χώρας: Που περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι και αργά το απόγευμα - Τα νεότερα στοιχεία για τον καιρό της Κυριακής

 

Συνεχίζεται σήμερα για τρίτη ημέρα η αστάθεια που επηρεάζει τη χώρα μας από τη Πέμπτη, καθώς η ψυχρή λίμνη θα βρίσκεται πλέον βορειοανατολικά μας. Τα φαινόμενα από νωρίς το πρωί είναι κατά τόπους έντονα, συνοδευόμενα από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα τώρα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.


Εντονότερα φαινόμενα περιμένουμε να εκδηλώνονται κατά τόπους στη Πελοπόννησο, τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, ενώ σε εκείνες τις περιοχές είναι και αυξημένες οι πιθανότητες για εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας προβλέπονται βροχές αλλά και καταιγίδες τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι κατά περιόδους έντονα, με απότομη έναρξη.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 Μποφόρ (κατά τη διάρκεια των καταιγίδων οι ριπές θα είναι ισχυρές).

Αύριο Κυριακή, πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, στις Σποράδες, την Εύβοια, καθώς και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση. Τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόνησσο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όμως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια και θα φτάσει στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου.



Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη