Κίνα: Εμφανίστηκαν 7 ήλιοι στον ουρανό - Ποια είναι η επιστημονική εξήγηση αυτού του φαινομένου (βίντεο)

 

Ένα εντυπωσιακό αλλά και ταυτοχρόνως παράξενο γεγονός τράβηξε τα βλέμματα σε χιλιάδες πολίτες της Κίνας, καθώς στον ουρανό φάνηκε να λάμπουν συνολικά επτά ήλιοι.

Eιδικότερα, όπως ανέφερε η New York Post, το εντυπωσιακό θέαμα καταγράφηκε σε ένα viral βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, από μια γυναίκα ονόματι «Γουάνγκ» σε ένα νοσοκομείο στο Τσενγκντού. Το εντυπωσιακό βίντεο δείχνει τους επτά ήλιους ευθυγραμμισμένους σε μια σειρά, ο καθένας με διαφορετική ένταση. Η κ. Γουάνγκ ισχυρίστηκε πως οι θεατές μαγεύτηκαν από το ασυνήθιστο θέαμα, το οποίο διήρκεσε περίπου ένα λεπτό και ήταν ορατό από πολλές γωνίες.

Η αλήθεια για τους «επτά Ήλιους» στην Κίνα

Ωστόσο, το φαινόμενο δεν ήταν ένα πραγματικό αστρονομικό γεγονός αλλά μια οπτική ψευδαίσθηση που προκλήθηκε από τη διάθλαση του φωτός μέσα από το πολυεπίπεδο γυαλί του παραθύρου του νοσοκομείου. Οι «επτά Ήλιοι» ήταν εικόνες που δημιουργήθηκαν από κάθε υαλοπίνακα.

Πάντως, το εν λόγω viral φαινόμενο προκάλεσε το ενδιαφέρον χρηστών του Reddit και έτσι πολλοί το συνέκριναν με έναν κινεζικό μύθο στον οποίο ο θρυλικός τοξότης, Χου Γι, καταρρίπτει 9 από τους 10 Ήλιους της Γης για να αποτρέψει την καταστροφή του πλανήτη.

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη