Πρεμιέρα της αστάθειας στη χώρα με περισσότερους από 19.000 κεραυνούς - Που παρατηρήθηκαν τα πιο έντονα φαινόμενα

 


Σημαντική μεταβολή παρουσίασε το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας από νωρίς το μεσημέρι σήμερα, με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες (πρόσκαιρα ισχυρές) να απασχολούν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο αθροιστικό ύψος υετού έως τις 18:00 περίπου της Πέμπτης 29/08, καταγράφηκε στο Καλέντζι Αχαΐας και είναι ίσο με 56 χιλιοστά. Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινόμενων είναι ότι τα 38.4 χιλιοστά έπεσαν σε μόλις 30 λεπτά της ώρας. 

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της αθροιστικής βροχόπτωσης, σύμφωνα με τους σταθμούς του δικτύου και σημειώνονται τα 2 μεγαλύτερα ύψη βροχής.


Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των φαινομένων δεν έλλειψε και η εξαιρετικά έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα, με το Lightning Imager του δορυφόρου MTG-I1 να καταγράφει περισσότερους από 19.000 κεραυνούς. 

Στον Χάρτη 2  σημειώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν από την αρχή του εικοσιτετράωρου έως τις 15:30 UTC (18:30 ώρα Ελλάδας). Όπως προκύπτει από αυτόν, καταγράφηκαν 19.580 εκκενώσεις, 18.587 εκ των οποίων πάνω από την ξηρά και 933 πάνω από τη θάλασσα.


Πηγή: meteo.gr

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη