Ισχυρό μελτέμι και ηλιοφάνεια στη χώρα τις επόμενες ημέρες - Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

 

Από ισχυρό μελτέμι, πολλή ηλιοφάνεια αλλά και υψηλές θερμοκρασίες θα χαρακτηρίζεται το σκηνικό του καιρού της Κυριακής στη χώρα, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν πως ο καιρός κατά τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας δεν θα διαφέρει σημαντικά.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο αύριο Κυριακή όσο και τις δύο επόμενες ημέρες, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να είναι ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Από πλευράς θερμοκρασιών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περιμένουμε αρκετή ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν κατά τόπους στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ελαφρώς καλύτερη θα είναι η κατάσταση στα ανατολικά και νοτιότερα τμήματα της χώρας, καθώς το μελτέμι θα βοηθάει στην διατήρηση της θερμοκρασίας σε πιο ήπιες τιμές.


Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ωστόσο, είναι το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, το οποίο θα αγγίζει σε ένταση ακόμα και τα 8 Μποφόρ, ενώ θα επηρεάζονται και τα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. 



Έτσι, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και την ξηρασία του τελευταίου διαστήματος, θα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση αλλά και την εξάπλωση πυρκαγιάς, οπότε είναι πολύ σημαντικό να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί.


Αναλυτική ενημέρωση για τον καιρό της νέας εβδομάδας θα ακολουθήσει αύριο Κυριακή 11/08.


Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη