Σημαντική μεταβολή του καιρού στη χώρα από τις επόμενες ώρες μέχρι και την Κυριακή: Που θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα και πότε θα βρέξει στην Αττική

 

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα, με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες (πρόσκαιρα ισχυρές) να απασχολούν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, τα φαινόμενα περιμένουμε να κορυφώνονται κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ η διάρκεια της μεταβολής αυτής δεν θα είναι ιδιαίτερα σύντομη, καθώς θα μας συνοδεύει μέχρι περίπου και την Κυριακή - ξημέρωμα Δευτέρας.

Τα φαινόμενα θα απασχολούν τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τη Πελοπόννησο, ενώ φυσικά δεν θα μένουν "στην απέξω" και τα νησιά του Ιονίου. Τοπικά φαινόμενα μικρότερης έντασης ίσως απασχολήσουν και τα ορεινά της Κρήτης.

Στις παραπάνω περιοχές λοιπόν, τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, συνοδευόμενα από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα αλλά και από τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να έχουμε κεραυνούς χωρίς φαινόμενα, κάτι που θα αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

"Μέσα" στην κακοκαιρία περιμένουμε να είναι και η Αττική αλλά και η Θεσσαλονίκη, με την πρώτη να επηρεάζεται περισσότερο τη Παρασκευή αλλά και το Σάββατο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να δείξουμε στην περιοχή της Αττικής, καθώς η τελευταία βροχόπτωση σημειώθηκε στις 4 Ιουλίου και έκτοτε το νερό είναι είδος προς εξαφάνιση. Μια απότομη, ισχυρή βροχόπτωση, ενδεχομένως να δημιουργήσει τοπικά πλημμυρικά προβλήματα ιδίως στις πυρόπληκτες περιοχές της ΒΑ Αττικής.

ΧΑΡΤΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ



ΣΑΒΒΑΤΟ


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πανελλαδικά μικρή πτώση, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τοπικά σε ολόκληρη τη χώρα τους 32 με 34 βαθμούς, ενώ ήπιοι θα πνέουν οι άνεμοι.

Έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα τις επόμενες ώρες 

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε τις επόμενες / ώρες και ημέρες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας, καθώς έντονη θα είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα.

Αυτή είναι η στάση που μπορεί να μας σώσει σε περίπτωση που έρθουμε αντιμέτωποι με καταιγίδα χωρίς να έχουμε κάπου να "κρυφτούμε".

👉🏻Να θυμάστε:

🔶 Γονατίζουμε όσο περισσότερο μπορούμε χωρίς ωστόσο να ξαπλώνεις στο έδαφος.

🔶 Ακουμπάμε τα αυτιά μας με τα χέρια μας έτσι ώστε να προστατέψουμε την ακοή μας από τον δυνατό ήχο του κεραυνού.

🔶 Αν νιώσετε τα μαλλιά σας και το δέρμα σας να μυρμηγκιάζει, ένας επικείμενος κεραυνός πλησιάζει.

🔶 Μην ακουμπάτε καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού (π.χ. μέταλλα)

🔶 Το μόνο που μπορείτε να ακουμπάτε είναι το έδαφος με τις μύτες των ποδιών σας.

Σε περίπτωση που πιάσει καταιγίδα ενώ είμαστε στη παραλία, βγαίνουμε άμεσα από το νερό ή από κάποια βάρκα και αποφεύγουμε την παραμονή μας κάτω από δέντρα ή ομπρέλες.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη