Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στη Μεσόγειο μόλις σημείωσε νέο ρεκόρ ζέστης

 

Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας στη Μεσόγειο κατάφερε να φτάσει τους +28,15°C. 18 από τις 20 πιο ζεστές ημέρες για τη θερμοκρασία της επιφάνειας της Μεσογείου έχουν παρατηρηθεί μόνο τους τελευταίους δεκατρείς μήνες.

Αυτή είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί από το 1982. Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι αυτό το ρεκόρ αντιπροσωπεύει την υψηλότερη θερμοκρασία για το μέσο όρο της λεκάνης σε πολύ μεγαλύτερη χρονική κλίμακα.

Δεν είναι μόνο η Μεσόγειος όμως... Ρίξτε μια ματιά και στις υπόλοιπες θάλασσες γύρω από το Βόρειο Ημισφαίριο.

Τα χρώματα αντιπροσωπεύουν την απόκλιση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας (🔴 σημαίνει θερμότερη από τη μέση θερμοκρασία και 🔵 σημαίνει ψυχρότερη από τη μέση θερμοκρασία).

Η μέση τιμή υπολογίζεται κατά την περίοδο των 30 ετών από το 1971-2000 για την ημερομηνία που εμφανίζεται. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ από το OISST ενσωματώνουν δεδομένα από δορυφόρους, πλοία, σημαδούρες και Argo floats.

Πηγή: Scott Duncan | Facebook

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη