Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού στη χώρα τις επόμενες ημέρες - Πιθανές βροχές και καταιγίδες στην Αττική

 

Νέα φθινοπωρινή μεταβολή έχει παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας από τις αρχές της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όλα δείχνουν πως οι επόμενες ώρες θα κυλήσουν και αυτές με αστάθεια για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με τα φαινόμενα μάλιστα προς τα τέλη της εβδομάδας να αναμένεται να επηρεάσουν και νοτιότερα τμήματα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής. 

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 28/08/2024:  
Σήμερα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ωστόσο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και μόνο στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 34 βαθμούς Κελσίου.


> Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Τετάρτη, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, έως και 5 Μποφόρ. 


Ο καιρός αύριο Πέμπτη, 29/08/2024:  
Αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.



> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στην Αττική περιμένουμε να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια και με παροδικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Πιθανότητα για τοπικά ασθενή φαινόμενα παρουσιάζεται κατά τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έως και 4 Μποφόρ. 


Ο καιρός τη Παρασκευή, 30/08/2024:  
Αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, φτάνοντας στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32 και τοπικά τους 33 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.



> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Παρασκευή, αρχικά περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Από αργά το πρωί ωστόσο, οι νεφώσεις περιμένουμε να πυκνώσουν σημαντικά, δίνοντας τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έως και 4 Μποφόρ. 

Κατά τόπους άστατος περιμένουμε να είναι ο καιρός και το Σάββατο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες να επηρεάζουν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.


Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη