Που θα μπορούμε να απολαύσουμε τον Γαλαξία μας φέτος το καλοκαίρι - Οι κατάλληλες ημερομηνίες και τοποθεσίες (χάρτης)

 

Γνωρίζετε ότι σχεδόν το 80% των κατοίκων της Βόρειας Αμερικής δεν έχουν δει ποτέ τον Γαλαξία μας; Η φωτορύπανση κάνει την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού όλο και πιο δύσκολη. Ευτυχώς, αυτό το καλοκαίρι μας προσφέρει πολλές ευκαιρίες να δούμε τον Γαλαξία με γυμνό μάτι.

Για να έχεις τις καλύτερες πιθανότητες, πρέπει να βρεθείς σε περιοχές με σκοτεινό ουρανό και να αποφύγεις τις νύχτες με έντονο φεγγάρι. Σύμφωνα με την Capture The Atlas, οι καλύτερες περίοδοι για να δεις τον Γαλαξία από το Βόρειο Ημισφαίριο – όπου βρίσκεται και η Ελλάδα – είναι από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο.

Ποιες είναι οι καλύτερες ημερομηνίες και τοποθεσίες για να τον δεις
Ο Γαλαξίας θα είναι ορατός τις πρώτες πρωινές ώρες από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο και μετά το ηλιοβασίλεμα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Εδώ είναι οι καλύτερες ημερομηνίες για να τον δεις:

- 28 Ιουνίου – 8 Ιουλίου
- 28 Ιουλίου – 7 Αυγούστου
- 26 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου
- 24 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου

Θυμήσου, το απόλυτο σκοτάδι είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου για να δεις τον Γαλαξία. Μπες στο αυτοκίνητό σου και οδήγησε προς την πλησιέστερη περιοχή με σκοτεινό ουρανό πριν νυχτώσει.

Δες εδώ ποιες περιοχές επηρεάζονται λιγότερο από τη φωτορύπανση στην Ελλάδα και τον κόσμο και προγραμμάτισε την εξόρμησή σου!

Καλή παρατήρηση!

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη