Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε την περιμένουμε και γιατί ονομάζεται αλλιώς «Πανσέληνος του Ελαφιού»

 

Οι λάτρεις της Πανσελήνου μετράνε αντίστροφα για να απολαύσουν ένα ολόγιομο φεγγάρι διαφορετικό από τα άλλα.

Εν μέσω παρατεταμένου κύματος καύσωνα θα απολαύσουμε φέτος την εντυπωσιακή πανσέληνο Ιουλίου 2024 που φέρει την ξεχωριστή ονομασία ως «Πανσέληνος του Ελαφιού». Οι λάτρεις του είδους αλλά και όλες οι ρομαντικές ψυχές που απολαμβάνουν όσο τίποτα τη θέα του ολόγιομου φεγγαριού που προβάλλει φωτεινό και δίνει μια άλλη νοτα στον καλοκαιρινό ουρανό θα το απολαύσουν μεγαλοπρεπώς την επόμενη Κυριακή 21 Ιουλίου.

Βέβαια η κορύφωσή του θα είναι στις 21 Ιουλίου καθώς θα προηγηθεί το γέμισμά του που θα είναι εξίσου εντυπωσιακό για τρεις συνεχόμενες μέρες. Για ακόμη μια φορά η λάμψη και το χρώμα του θα λούσουν τον νυχτερινό έναστρο ουρανό, προσφέροντας την ευκαιρία για ειδυλλιακές περατζάδες αλλά και εντυπωσιακά φωτογραφικά καρέ που θα κλέψουν ως είθισται το βλέμμα όλων. 

Από πού προήλθε η ονομασία «Πανσέληνος του Ελαφιού»
Η εντυπωσιακή κατά τα άλλα «Πανσέληνος του Ελαφιού» μονοπωλεί τις συζητήσεις αναφορικά και με την προέλευση της ονομασίας της. Πολλά ακούγονται για τις ρίζες αυτού του ονόματος όμως η απόλυτη αλήθεια είναι ότι προέρχεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του Ιουλίου τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη εκείνη την περίοδο. 

Άλλα ονόματα για την πανσέληνο του Ιουλίου είναι:

Το Φεγγάρι του Σολομού (Φυλή Τλίνγκιτ)
Το Φεγγάρι του Ώριμου Καλαμποκιού (Φυλή Τσερόκι)
Το Φεγγάρι του Κεραυνού (Φυλή Αμπενάκι)
Το Φεγγάρι των Μούρων (Φυλή Ανισινάμπε)

Πηγή: dnews.gr


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη