Υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Σε ποιες περιοχές θα επιμείνουν τα 40αρια και που το μελτέμι

Με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο έχουμε φτάσει στα μέσα της δεύτερης εβδομάδας του Ιουλίου, με τις προβλέψεις για αρκετή ζέστη διαρκείας να επιβεβαιώνονται αλλά και να επιμένουν. Σύμφωνα με όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμός για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα 40αρια που ήδη έχουν επιστρέψει σε περιοχές της βόρειας και δυτικής Ελλάδας να παραμένουν, χωρίς μάλιστα -μέσα στο Σαββατοκύριακο- να αποκλείεται να δούμε και τιμές κοντά στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα ο βελτιωμένος καιρός από πλευράς φαινομένων περιμένουμε να συνεχιστεί, ενώ σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσει και το τοπικά ισχυρό μελτέμι των τελευταίων ημερών.

Πιο αναλυτικά:  
Αύριο Πέμπτη (11/07) ο καιρός στη χώρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ηπειρωτικά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες θα πνέουν τοπικά ισχυροί έως και 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά όπου θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς και κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάνει τοπικά τους 35 με 37 βαθμούς και στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Μικρή είναι η πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια, υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα βόρεια και ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, τοπικά ενισχυμένοι έως και το απόγευμα, με ένταση που  θα αγγίζει τοπικά τα 5 με 6 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.


Τη Παρασκευή (12/07) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά περιμένουμε να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως και 6 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο υδράργυρος περιμένουμε να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους τους 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ επισημαίνεται ότι στις παράκτιες περιοχές, λόγω της θαλάσσιας αύρας, οι μέγιστες τιμές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάνει τους 32 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Παρασκευή, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να παραμένει αίθριος με μικρή πιθανότητα για τοπικές και πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα βόρεια και ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, έως και 5 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.


Βελτιωμένος φαίνεται πως θα παραμένει ο καιρός στη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, και μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.


Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη