Ο καιρός μέχρι και τη Παρασκευή: Ηλιοφάνεια και ψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα - Πότε εξασθενεί το μελτέμι και που θα φτάσει ο υδράργυρος

 


Mε πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τοπικά ισχυρό μελτέμι θα αποχαιρετίσουμε σήμερα Τετάρτη τον Ιούλιο, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου θα χαρακτηρίζονται και πάλι από αίθριο καιρό αλλά και από αρκετή ζέστη με τη θερμοκρασία να φτάνει τοπικά ακόμα και τους 37 με 38 και τοπικά μέχρι και τους 40 βαθμούς. Παράλληλα, εξασθένηση φαίνεται πως θα παρουσιάσει και το μελτέμι, μικρότερη τη Πέμπτη και πιο γενικευμένη από τη Παρασκευή και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά,

Σήμερα Τετάρτη (31/07), γενικά αίθριος καιρός περιμένουμε να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αναμένονται το πρωί στο νότιο τμήμα της κεντρικής Μακεδονίας και στην ανατολική Θεσσαλία ενώ το μεσημέρι στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί - νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 Μποφόρ
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και τοπικά στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 32 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.


> Για τη περιοχή της Αττικής 
Ο καιρός στην Αττική σήμερα περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, ισχυροί (κυρίως στα ανατολικά του νομού) έως και 6 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Τη Πέμπτη (01/08), αναμένεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.


Για τη περιοχή της Αττικής 
Αύριο Πέμπτη, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, αρχικά ισχυροί (κυρίως στα ανατολικά του νομού) έως και 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Τέλος, τη Παρασκευή (02/08), ο καιρός αναμένεται να παραμένει γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις μόνο στα δυτικά και κεντρικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 33 με 35 και τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.


Για τη περιοχή της Αττικής 
Τη Παρασκευή, το σκηνικό του καιρού στην Αττική αναμένεται να παραμένει  αίθριο. Η θερμοκρασία θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εξασθενημένοι έως και 4 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Βελτιωμένος περιμένουμε να είναι ο καιρός το Σάββατο, χωρίς να αποκλείεται επιστροφή της αστάθειας τη Κυριακή.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη