Παραμένει στα ύψη η θερμοκρασία μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Που θα φτάσει ο υδράργυρος και ποιες περιοχές θα «σώσει» το μελτέμι

 

Μετά από μία παρατεταμένη περίοδο με θερμοκρασίες που ξεπερνούν καθημερινά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της βόρειας και δυτικής ηπειρωτικής χώρας, οι πρώτες ενδείξεις για το υπόλοιπο της εβδομάδας δείχνουν να μην διαφέρουν σημαντικά, με τον υδράργυρο να παραμένει μέχρι και τα τέλη της ακόμα και σε θερμοκρασίες κοντά στους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα η ηλιοφάνεια περιμένουμε να κυριαρχεί χωρίς να αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο, όπου δεν αποκλείεται να έχουμε ένα πέρασμα φαινομένων που θα «κόψει» τη χώρα μας στη μέση.

Πιο αναλυτικά, αύριο Πέμπτη (18/07) ο καιρός στη χώρα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 43 βαθμούς ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια και τα ανατολικά οι μέγιστες τιμές θα βρίσκονται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, έως και 6 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Τη Παρασκευή το σκηνικού του καιρού στη χώρα δεν περιμένουμε να διαφέρει σημαντικά καθώς θα είναι σε γενικές γραμμές αίθριο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.


> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Παρασκευή, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να παραμένει αίθριος. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια και τα ανατολικά οι μέγιστες τιμές θα βρίσκονται 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, έως και 6 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.


Το Σαββατοκύριακο τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός (κυρίως το Σάββατο) περιμένουμε να παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας να είναι κατά τόπους και ισχυρές. 



Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη