Breaking

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Υπέροχος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με ηλιοφάνεια και ήπιες θερμοκρασίες - Ισχυρό θα πνέει το μελτέμι στο Αιγαίο

 

Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και θερμοκρασίες κοντά στα φυσιολογικά επίπεδα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο στη χώρα, με τις συνθήκες ειδικά το Σάββατο (27/07) να είναι ιδανικές. Ιδιαίτερα ενισχυμένο θα είναι το μελτέμι στο Αιγαίο (αρχικά το Σάββατο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη Κυριακή γενικευμένα στο πέλαγος) με ριπές που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία δεν αποκλείεται βορειοανατολικά της Κρήτης να αγγίζουν ακόμα και τα 7 με 8 Μποφόρ ενώ με αυτόν το τρόπο, σημαντική ανάσα δροσιάς θα έρθει και σε περιοχές της νοτιοανατολικής ηπειρωτικής χώρας, με την Αττική να φαίνεται επίσης ευνοημένη από τη Κυριακή.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε τη Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς τα επίπεδα υγρασίας αναμένονται να είναι χαμηλά και οι άνεμοι ισχυροί, κάτι που θα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς.

Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Σάββατο, 27/07/2024:  
Το Σάββατο στη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως και 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάνει στα ηπειρωτικά τοπικά τους 35 με 37 και στα δυτικά και τη Θεσσαλία τους 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.



> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα βόρεια και ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, τοπικά ενισχυμένοι από το μεσημέρι, με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 4 με 5 και ίσως στα ανατολικά ακόμα και τα 6 Μποφόρ. Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.


Για τη Κυριακή, 28/07/2024:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα. 
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως και 7 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, με τον υδράργυρο στα ηπειρωτικά να φτάνει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.



> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να παραμένει αίθριος. Η θερμοκρασία χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου (2 με 3 βαθμοί χαμηλότερα για τα βόρεια και ανατολικά), ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά ενισχυμένοι έως και 6 Μποφόρ. Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.


Από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όλα δείχνουν πως οι υψηλές θερμοκρασίες σταδιακά θα επιστρέψουν, χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάτι έντονο και διαρκές. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως η  επόμενη εβδομάδα δείχνει να χαρακτηρίζεται από αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και από τοπικά ισχυρό μελτέμι.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Φόρμα επικοινωνίας