Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στη χώρα τη Κυριακή: Με τι ένταση θα πνέουν οι βοριάδες και που θα αγγίζουν ακόμα και τα 8 Μποφόρ - Αναλυτική πρόγνωση για την Αττική (Χάρτες)

 

Μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα με ισχυρούς - θυελλώδεις ανέμους σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής και Νότιας χώρας, ο πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας παραμένει και αύριο Κυριακή, με τους ανέμους να πνέουν ισχυροί, αγγίζοντας τοπικά ακόμα και τα 8 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Κυριακή, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριο στο σύνολο της χώρας, με λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς όπου στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια τοπικά 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο στα βόρεια ηπειρωτικά να φτάσει τους 33 με 35 και κατά τόπους τους 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 και κατά τόπους στα δυτικά και νότια τους 34 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία χωρίς σε σταδιακή άνοδο θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, αυξημένης έντασης έως και 6 με 7 Μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Πολύ υψηλός θα παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.



Σχετικά με τους ανέμους στην περιοχή της Αττικής κατά τις επόμενες ώρες
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι άνεμοι στη περιοχή της Αττικής περιμένουμε να παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση κατά τις απογευματινές - βραδινές ώρες, με εκ νέου ενίσχυση να αναμένεται από νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής έως και το απόγευμα.








Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη