Λίγα λόγια για τον καιρό μέχρι και τη Τρίτη 25/06: Στα ύψη η θερμοκρασία, πολλή ηλιοφάνεια και λίγα τοπικά φαινόμενα στα βόρεια

 

Με άκρως καλοκαιρινές συνθήκες διανύουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του επίσημου καλοκαιριού σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλές θερμοκρασίες, πολλή ηλιοφάνεια αλλά και σταδιακή εξασθένηση του μελτεμιού.

Παρακάτω θα δούμε πως αναμένεται να κυλήσουν οι πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως δεν περιμένουμε εκπλήξεις, με τη θερμοκρασία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τον ήλιο να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγα τοπικά φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Δευτέρα, ο καιρός περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη περιοχή της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, αφού στα ηπειρωτικά θα φτάνει τους 35 με 38 και κατά τόπους στα ανατολικά έως και τους 39 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 και στη νότια Κρήτη έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Λίγες αραιές νεφώσεις δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν κυρίως στα βόρεια του νομού κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, έως και 3 με 4 Μποφόρ.


Τη Τρίτη, γενικά αίθριος περιμένουμε να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, φτάνοντας στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να παραμένει γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ήπιας έντασης, έως και 3  Μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη