Αναλυτική πρόγνωση: Βελτιωμένος καιρός το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα - Σε καλά επίπεδα ο υδράργυρος

 

Με το βοριαδάκι να μπαίνει για τα καλά στα πελάγη μας το Σαββατοκύριακο αυτό, το σκηνικό του καιρού φαίνεται πως θα δροσίσει ρίχνοντας τον υδράργυρο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ακόμα και στα νοτιότερα τμήματα της χώρας μας. Από πλευράς φαινομένων  δε θα υπάρξει κάτι το αξιόλογο, παρά μόνο κάποιες νεφώσεις τη Κυριακή στα Δυτικά και Βόρεια που ίσως δώσουν τοπικά ασθενείς βροχές. 

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 15/06/2024:  
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί γενικά σε ολόκληρη τη χώρα.  
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ΝΑ 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ΒΔ 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 11 έως 30 με 31 και τοπικά 32°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια από 13 έως 32 με 33 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στου Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 27 με 29 και τοπικά τους 30°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, τοπικά έως και 5 Μποφόρ. 


Για την Κυριακή 16/06/2024:
Με αίθριο καιρό θα ξεκινήσει η μέρα, ωστόσο όμως από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις στα Δυτικά και Βόρεια, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας. Στα υπόλοιπα θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια καθ´όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν στο βόρειο πέλαγος μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο θα είναι Β-ΒΔ 4 με 5 και στα ΝΑ 6 με 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι Δυτικοί 2 με 3 και στα Νότια έως 4 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 12 έως 30 με 31 και τοπικά 32°C, στα Κεντρικά από 13 έως 33 με 34 και τοπικά 35 στον Θεσσαλικό κάμπο και στα Νότια από 14 έως 34 με 35 και τοπικά 36 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 27 με 29, ενώ στου Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 30 με 32°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία σε νέα σταδιακή άνοδο, θα φτάνει εντός του λεκανοπεδίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί και από το απόγευμα νότιοι, τοπικά έως και 4 Μποφόρ.


Μπαίνοντας τώρα στην επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται πως από τη Δευτέρα η αστάθεια θα εμφανιστεί και πάλι στα ηπειρωτικά ορεινά με συνέπεια κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να αναπτυχθούν νεφώσεις και να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες πιο αξιόλογες στα Κεντρικά και Βόρεια. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, παρουσιάζοντας όμως περεταίρω ενίσχυση από Τρίτη και ρίχνοντας ξανά τον υδράργυρο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Μ. Τζανακάκης, φοιτητής Φυσικών επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη