Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό της υπόλοιπης εβδομάδας: Σε υψηλά επίπεδα ο υδράργυρος και πολλά μποφόρ - Σημαντικός ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς

 

Με ηλιοφάνεια αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει η υπόλοιπη εβδομάδα για ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν περαιτέρω φτάνοντας τα 7 και τοπικά τα 8 Μποφόρ καθιστώντας τις συνθήκες ευνοϊκές για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών κυρίως στην Ανατολική ηπειρωτική χώρα. 

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη 19/06/2024:  
Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι επίσης Βόρειοι 2 με 3 και στα ανοιχτά 4 με 5 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί στην ηπειρωτική χώρα περίπου από 16 έως 34 με 35 και τοπικά στα δυτικά 36 με 37°C. Στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 34 με 35°C, ενώ στου Αιγαίου λόγω του βορείου ρεύματος δε θα ξεπεράσει τους 26 με 28 βαθμούς με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη που εκεί θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά 34°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά ενισχυμένοι έως και 6 με 7 Μποφόρ. Εξαιρετικά υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, καθώς η υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους και την ξηρασία των τελευταίων ημερών θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες. 


Για την Πέμπτη 20/06/2024:
Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν Βόρειοι ισχυροί έως θυελλώδεις αγγίζοντας τα 6 με 7 και τοπικά τα 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ΒΔ 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στη Βόρεια ηπειρωτική χώρα από 16 έως 35 με 36 και τοπικά 37°C, στη Κεντρική από 17 έως 36 με 37 και τοπικά 38 με 39 βαθμούς στο Θεσσαλικό κάμπο και στα Δυτικά, ενώ στη Νότια θα είναι από 18 έως 34 με 35 και τοπικά 36 βαθμούς. Στις παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 34 με 35°C, ενώ στου Αιγαίου λόγω του βορείου ρεύματος δε θα ξεπεράσει τους 26 με 28 βαθμούς με εξαίρεση τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη που εκεί θα φτάσει τους 30 με 32 και τοπικά 34°C.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να είναι αίθριο. Η θερμοκρασία σε παρόμοια, υψηλά επίπεδα, θα φτάνει εντός του λεκανοπεδίου τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ενισχυμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, φτάνοντας τοπικά (κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια) έως και τα 6 με 7 Μποφόρ.


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται πως ο καιρός θα ακολουθήσει στο ίδιο μοτίβο, αφού μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο, με τις θερμοκρασίες να μην πέφτουν κάτω από τους 22 με 24 βαθμούς κατά τις νυχτερινές ώρες και να αγγίζουν ακόμη και τους 37 με 39 τις θερμές ώρες. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Μ. Τζανακάκης, φοιτητής Φυσικών επιστημών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη