Έρχεται πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας τη Παρασκευή και το Σάββατο - Που θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες σήμερα και αύριο

 

Με το μελτέμι να διατηρείται και να δροσίζει το Αιγαίο αλλά και τη θερμοκρασία να  παρουσιάζει μια σταδιακή και πρόσκαιρη πτώση φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και το Σάββατο στη χώρας μας, ενώ παράλληλα δε θα λείπει και η αστάθεια κατά τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα Βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες με σχετικά μικρή, ωστόσο,  διάρκεια.

Πιο αναλυτικά,

Σήμερα Πέμπτη, στη περιοχή της Μακεδονίας και μόνο, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, το σκηνικό του καιρού περιμένουμε να είναι σε γενικές γραμμές αίθριο  με πρόσκαιρες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά έως και τις απογευματινές ώρες, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως και 6 μποφόρ.

Θερμοκρασιακά, στα δυτικά και τα βόρεια ο υδράργυρος περιμένουμε να φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:
Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, μέτριας έντασης έως και 4 με 5 Μποφόρ. Υψηλός θα παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Αύριο Παρασκευή, στη Μακεδονία αναμένεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά του νομού. Από αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα περιμένουμε να εξασθενήσουν σημαντικά, με βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου μπορεί και να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασιακά, ο υδράργυρος περιμένουμε να σημειώσει μικρή πτώση φτάνοντας στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 33 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς πλην της Κρήτης όπου δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά μέχρι και τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

> Για τη περιοχή της Αττικής:

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός στην Αττική περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση  θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί, μέτριας έντασης έως και 4 με 5 Μποφόρ. Υψηλός θα παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς.

Το Σάββατο, ο καιρός περιμένουμε να είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με πολλή ηλιοφάνεια και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι περιμένουμε να ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή.


Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) weatherforattica.gr .


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη