Φερτά υλικά από τον Θεσσαλικό κάμπο έχουν δημιουργήσει νησίδα στον Παγασητικό μετά από τις δύο καταστροφικές πλημμύρες Daniel και Elias.
Χαρακτηριστική είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thenewspaper.gr, η μελέτη καθηγητών για τη λίμνη Κάρλα, από την οποία «φεύγουν» 700.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, καταλήγοντας στον Θεσσαλικό Κόλπο.
Σε ημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία του Δημήτρη Κουρέτα, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας «Daniel» όσο και από τη συνεχή εισροή υδάτων από τη λίμνη Κάρλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», η οποία κάλυψε την ημερίδα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν την ανάγκη διαρκούς περιβαλλοντικής παρακολούθησης των αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων.
Με αυτόν τον τρόπο άνοιξε η διαβούλευση για την επόμενη ημέρα στην Θεσσαλία, παρουσία καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων, προκειμένου η Περιφέρεια να συνθέσει τη δική της πρόταση, απέναντι στην ολλανδική «HVA International». Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία παρουσίασε το σχέδιο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία με τη σειρά της δημοσιοποίησε το «masterplan», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο.
Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας
Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.
Tags
Καιρικά Άρθρα